Pri teplote 14 – 16 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 550 – 650 ml.
Jahňacie ragú s brusnicovou omáčkou, grilovaný jelení chrbát na šípkovej omáčke.
Hrozno odrody Merlot pochádza z nášho vinohradu Sari. Víno v úvode očarí jemnou aromatikou, v ktorej nájdeme tóny vanilky, sušeného ovocia, ale aj nádych dymu. Chuťový profil vína je elegantný, v ktorom prevláda ovocná chuť sliviek, višní, ale aj pekné uhladené taníny, ktoré sú výsledkom 12 mesačného vyzrievania v malých drevených sudoch.
Na výrobu tohto vína dozrelo hrozno odrody Merlot do vyhovujúcej kvality. Oberalo sa 22.10.2020 pri cukornatosti 24,5°NM. Po zbere hrozna, jeho odstopkovaní a mletí rmut smeroval do dreveného vinifikátora, kde prebehla alkoholová fermentácia. Pre získanie potrebných tónov sa rmut v presných časových intervaloch premiešaval. Po primárnej alkoholovej fermentácii prebehla riadená jablčno-mliečna fermentácia, ktorá víno zjemnila. Po tejto fermentácii sa víno stočilo do malých 300 litrových sudov, kde zrelo 12 mesiacov. Sudy, ktoré sa použili k tomuto vínu boli jedno a dvojročné.
Pri teplote 14 – 16 °C v kalichoch na červené vína typu „bordeaux“ s objemom 550 – 650 ml.
Jahňacie ragú s brusnicovou omáčkou, grilovaný jelení chrbát na šípkovej omáčke.