Moju spoločnosť som založil v roku 1997, čím som nadviazal na vinársko-vinohradnícke tradície našej rodiny, ktoré siahajú do začiatku dvadsiateho storočia.
Môj prvý dotyk s vinohradníctvom je naveky spojený s dvadsaťpäť árovým vinohradom, ktorý som zdedil po dedovi a začal ho postupne zveľaďovať. Dnes sa moje vinohrady v okolí Čajkova rozprestierajú na ploche tridsiatich hektárov a ich hrozno patrí medzi to najkvalitnejšie na Slovensku. Milujem prácu s hroznom, ktorej sme spolu s celou rodinou zasvätili život. Som presvedčený o tom, že lásku k našej práci je na plodoch našich viníc skutočne cítiť.
Zrejme ako kroky každého začínajúceho vinára, aj tie moje viedli cez výrobu domáceho sudového vína. Vďaka týmto prvým pokusom som lepšie spoznal svoje hrozno, naučil som sa s ním narábať s úctou, poučil sa z vlastných chýb a dopracoval sa k ozajstnému vínu.
Pre naše vinárstvo bola od začiatku otázka vlastných vinohradov prioritou. Vedeli sme, že kvalitné víno sa dá vyrobiť iba z hrozna, na ktoré budeme mať ako vinohradníci bezprostredný vplyv. Postupne sme rozširovali plochu našich vinohradov a dostali sme sa z pôvodných dvadsaťpäť árov na súčasných tridsať hektárov. Dnes máme vinohrady v troch polohách. Močiarno a Kruhy v katastri obci Čajkov a Baričky v katastri obci Drženice.
Vinohrad na Kruhoch sme vysádzali na mieste bývalej družstevnej vinice. Jej záchrana už nebola možná, keďže namiesto viniča tam už zväčša rástli šípky. Počas roka 2006 sa nám podarilo kompletne celú parcelu vyčistiť. Následne sme urobili dôkladnú predvýsadbovú prípravu. Po rozboroch pôdy sme celú parcelu vyhnojili maštaľným hnojom a vysiali hrach, ktorý slúžil ako zelené hnojivo. Finálna výsadba sa uskutočnila začiatkom mája 2008.
V hornej časti vinice sú korene vysadené v čistom tufe. Tuf je kameň – sopečná vyvrelina, ktorý sa síce ľahko láme a opracováva, ale má veľmi dôležitú vlastnosť. Cez deň sa nahrieva a v noci udržuje teplotu. Vinič v týchto častiach dozrieva do vyšších cukornatostí aj pri zachovaní ideálnych parametrov.
Kruhy boli už v minulosti známe hlavne znamenitým Tramínom červeným a Rizlingom rýnskym. Pri plánovaní výsadby sme sa rozhodli, že budú vysadené na rovnakom mieste ako v minulosti. Dôvodom bolo zachovanie kontinuity a dôvera v našich predkoch, ktorí túto pôdu obrábali desaťročia.
Na tomto mieste sa začala písať história našich vinohradov. Ide o našou rodinou rokmi overenú lokalitu, na ktorej naši prarodičia pestovali hrozno už začiatkom 20. storočia. Prvý nami vysadený vinohrad uzrel svetlo sveta na jar 1997. Pri odrodách sme vsadili na nezameniteľnú a pre našu oblasť typickú Peseckú leánku (Feteascu regalu), doplnenú Rizlingom vlašským. V roku 2000 sme sa rozhodli rozšíriť našu výmeru na Močiarnom. Vysádzali sme prvú slovenskú bielu odrodu Devín, ako jedni z prvých na Slovensku. Devín sa nám v tejto polohe tak osvedčil, že sme ho spoločne s Peseckou leánkou vysádzali aj v roku 2013.
Práve z najmladšej výsadby Peseckej leánky pochádzajú prvé pestovateľské sekty z Tekova. Vinohrady na Močiarnom sú jedny z najvyššie položených na Slovensku. Z hora sú ohraničené lesom a iba pár metrov od konca riadkov začínajú Štiavnické vrchy. Pokiaľ by ste vyšli až na vrch tohto svahu a mali šťastie na jasné počasie, uvideli by ste zlatú kupolu Ostrihomskej baziliky, vzdialenej 50 kilometrov.
Tento vinohrad bol vysádzaný na jar roku 2003. Nachádza sa pri obci Drženice, ktorá je od nášho vinárstva vzdialená iba šesť kilometrov. Pôda na tomto mieste je ťažká a ílovitá. Mladému vinohradu preto trvá dlhší čas zapustiť korenene do tejto pôdy. Musí si prejsť náročným obdobím, ale keď sa to podarí vína z tejto lokality sú plnšie a extraktívnejšie.
Na ploche siedmych hektárov máme vysadené tradičné odrody našej oblasti a to Frankovku modrú a Veltlínske zelené, ktoré sme doplnili aromatickým Muškátom moravským a svetovým Chardonnay.