Hrozno je vo vinohradoch zbierané len ručne – príliš strmé a nebezpečné používať akýkoľvek druh motorového vozidla.
Najmenej dva zelené zbery medzi júlom a augustom, ktoré následne manuálne pretriedia.
Hrozno zbierané ručne v polovici októbra v 20 kg prepravkách.
Vinifikácia
Strapce hrozna sa rozdrvia a odstopkujú v pivnici.
Fermentácia a macerácia trvajú približne 21 dní pri kontrolovanej teplote (30°-31°C) v horizontálnej bádobe z nehrdzavejúcej ocele.
Asi 2 mesiace jablčno-mliečnej fermentácie, po ktorej nasleduje 24-mesačné zrenie vo veľkých sudoch (francúzsky dub).
Bez filtrácie, bez čistenia.
Senzorické vlastnosti
Farba: granátovo-červená
Vôňa: fialka, sušená ruža, balzamiko, huby, zrelé ovocie, tabak
Chuť: suchá, hlboká a dlhotrvajúca s elegantnými tanínmi. Plné, dobre vyvážené víno
Teplota podávania: 16°-17°C.
Potenciál zrenia: 5-15 rokov
Párovanie: cestoviny s bohatou omáčkou, steak, dusené mäso, jahňacie a divina, tvrdý syr
Označenie: DOCG
Odroda hrozna: Nebbiolo 100%
Vinohrad: Perno of Monforte d’Alba
Priemerná produkcia: 6.000 fliaš
Úroda hrozna na hektár: 5 ton
Expozícia a nadmorská výška: juhozápad, 1150 metrov n.m.
Typ pôdy: piesok a slieň z hliny, vápenec
Vek vinohradu a pestovateľský systém: 40 rokov, guyot
Best Sellers