Rumy Zacapa sú v Guatemale vyrábané destiláciou z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny. Je to umelecké dielo trpezlivosi a majstrovského miešania. Zrelosť a komplexnú jedinečnú chuť získavajú rumy Zacapa vo vysočine Quetzaltenango systémom solera v nadmorskej výške viac ako 2300 metrov nad morom – ,,House above the clouds" – v sudoch z bieleho dubu, v ktorých zrel predtým bourbon, sherry Pedro Ximenez, ale tiež portské, koňak alebo tokajské víno. Liehovar sa pýši tým, že ich plantáže sú pre produkciu cukrovej trstiny na najlepšom mieste na svete, a to vďaka kombinácii mikroklímy, pôdy a teploty. Keď príde čas na kvasenie, používajú vlastný kmeň kvasiniek získaných z ananásu. Tieto kvasinky produkujú špecifickú arómu typickú pre rumy Zacapa. Na celý proces dozerá ,,Master Blender" – jedna z troch žien, ktoré v potravinárskom priemysle dosiahli takúto pozíciu.
Zacapa Royal Solera Gran Reserva Especial
Luxusný, komplexný a ultra prémiový rum, ktorý pochádza z dielne majstra blendera Lorena Vasqueza. Má komplexnú, elegantnú, teplú vôňu s vyváženými tónmi vanilky, čokolády, sušeného ovocia, dreva, muškátového orieška, banánov, ananásu a karamelizovaných pražených mandlí. Chuť je plná a jemne hodvábna s tónmi citrusov a karamelu. Záver je exotický, sladký, dlhý a pozoruhodne mäkký.
Best Sellers