Nádherné elegantné prosecco s typickými tónmi chlebovej kôrky. Chuť je príjemne suchá, svieža a perzistentná. Jemné perlenie.
Hrozno: 100% Glera
Typ zberu: Ručný zber
Doba zberu: Od druhej polovice septembra
Oblasť: Východné kopce Conegliano Valdobbiadene
Spôsob výroby: druhotné kvasenie prebieha vo fľaši a víno leží na kaloch bez ich odstránenia pri expedícii. Nečírené, nefiltrované.
Zvyškový cukor: 0 g/l
Alkohol: 11 % obj
Skladovanie a servis: Skladujte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu svetla a tepla.
Môže sa podávať „zakalené“, zmiešať kvasnice s vínom, alebo naliať do karafy a nechať prirodzenú usadeninu na dne fľaše, aby ste ho mohli vypiť.
Teplota podávania: 6-8°C.
Profil vína
Vzhľad: Slamovo žltá, mierne zakalená. Jemné perlenie.
Vôňa: Elegantná, s typickými tónmi chlebovej kôrky.
Chuť: Príjemne suchá, svieža a perzistentná.
Párovanie: Skvelé ako aperitív, ideálne k vyzretému syru a saláme. Vynikajúce s rybou alebo zeleninovou tempurou.