Rumy Zacapa Centenario sú v Guatemale vyrábané destiláciou z fermetovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny. Je to umeleké dielo trpezlivosi a majstrovského miešania. Zrelosť a komplexnú jedinečnú chuť získavajú rumy Zacapa vo vysočine Quetzaltenango systémom solera v nadmorskej výške viac ako 2300 metrov nad morom – ,,House above the clouds" – v sudoch z bieleho dubu, v ktorých zrel predtým bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale tiež portské, koňak alebo tokajské víno. Liehovar sa pýši tým, že ich plantáže sú pre produkciu cukrovej trstiny na najlepšom mieste na svete, a to vďaka kombinácii mikroklímy, pôdy a teploty. Keď príde čas na kvasenie, používajú vlastný kmeň kvasiniek získaných z ananásu. Tieto kvasinky produkujú špecifickú arómu typickú pre rumy Zacapa Centenario. Na celý proces dozerá ,,Master Blender" – jedna z troch žien, ktoré v potravinárskom priemysle dosiahli takúto pozíciu.
Best Sellers