S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
       

REKLAMNÉ PREDMETY

Maxim's de Paris

Donnafugata


TOVAR V AKCII

KONTAKTY

DOM VÍNA ŽILINA
P. O. Hviezdoslava 689/8
010 01 Žilina
tel: +421 911 82 82 80
kupvino(a)kupvino.sk

Best Sellers

naša cena 81,60 EUR
do košíka:
naša cena 9,25 EUR
do košíka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Melecsky

Tibor Melecsky - pre každého milovníka vína, ktorý sa aspoň trochu zaujíma o dianie v slovenskom vinárstve veľmi zaujímavá persóna. Pred časom opustil úspešné vinárstvo Strekov 1075 a rozhodol sa ísť vlastnou cestou. Nový začiatok prakticky od nuly bol pre neho výzvou, ale zároveň aj naplnením túžby začať produkovať vína s tisícročnou tradíciou a postupne sa vrátiť k prapôvodnému štýlu vína a spôsobu jeho výroby.


Prvú úrodu spracovával v roku 2012 a vína tohto ročníka sú dnes už beznádejne vypredané. Svoje vína vyrába doslova rukami a nohami. Vo svojej pivnici nepoužíva žiadne stroje a moderné technológie, ani technologické preparáty. Jediný technický výdobytok v pivnici je rádio s CD prehrávačom. Ako hovorieva, víno potrebuje svoje tóny. Celá výroba je 100% ručná, s výnimkou šliapania hrozna, vtedy sa do výroby zapájajú aj dolné končatiny. Biele aj červené hrozno spracováva rovnako. Po šliapaní hrozna necháva rmut kvasiť v otvorených kadiach so šupkami aj strapinami. Po prekvasení putujú vína samozrejme bez pomoci čerpadla do drevených sudov, kde následne vyzrievajú na kvasničných kaloch. Na biele vína využíva prevažne agátové a na červené vína dubové sudy. Agát pri bielych preferuje pre svoju vyššiu hustotu a tým súvisiacu menšiu pórovitosť. Mikrooxidácia v nich prebieha oveľa pomalšie. Všetky produkované vína sú výlučne samotoky, žiadne lisovacie zariadenie a to ani ručné by ste pri výrobe jeho vín nenašli. Vína sa plnia do fliaš gravitačne, nikdy neprejdú čerpadlom, nečíria sa a ani nefiltrujú. Pri nakvášaní ani pri macerácií nepoužíva síru, minimálne dávky sa pridávajú až do vín. A aj to vždy so smútkom na tvári...

OWVmZ