S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

+421 911 82 82 80 PO-PIA 9:00-18:00 SO 9:00-12:00 NE ZATVORENÉ

TOVAR V AKCII

Slovensko, darčekové balenie, 40%, 0.7l

naša cena 150,00 EUR
skladom
novinka
akcia
top produkt

Škótsko, 12 ročná, kartónik, 43% 0.70l

naša cena 51,60 EUR
skladom
novinka
akcia
top produkt

2019, akostné odrodové víno, biele, sladké, 0.75l

naša cena 10,50 EUR
skladom
novinka
akcia
top produkt

KONTAKTY

DOM VÍNA ŽILINA
P. O. Hviezdoslava 689/8
010 01 Žilina
tel: +421 911 82 82 80
kupvino(a)kupvino.sk

Bott Frigyes

V našich očiach víno je jedinečnosťou, ako aj každý človek je jedinečný.

Preto smelo odzrkadľuje to, z čoho sa zrodilo: miesto, kde ho pestujú, bohom danú krásu, ktorú len pokorný človek dokáže objaviť. Byť tým, čím sme, pomocou zeme, pomocou hrozna aj vína, veď sme tým, aké sú naše činy, tým, čo pustíme k sebe. Ani viac, ani menej.

V súčasnosti obrábame 9 ha hrozna na svahoch mužlanských vrchov v nadmorskej výške 230 m. Vinohradnícka oblasť sa nachádza na južnej strane mužlanskych vrchov v geografickom centre trojuholníka, ktorý pri Štúrove uzatvára Hron a Dunaj.


Pôda je vulkanického pôvodu, ílovito-hlinitá s vysokým obsahom vápna, bohatá na minerály, vďaka tomu mužlanské vína majú pekný obsah kyseliniek a minerálov, a preto sú jedinečné.

Naše odrody : rizling vlašský 1,2 ha , rizling rýnsky 1,5 ha, lipovina 0,5 ha , veltlínske zelené 1,2 ha , frankovka modrá 0,7 ha, fetasca regala (leanka) 0,8 ha, kadarka 0,6 ha, pinot noir 0,5 ha, pinot blanc 0,5 ha, sauvignon blanc 0,5 ha, tramini 0,5 ha , juhfark 0,5 ha.

Snažíme sa o zachovanie osobitosti miesta pestovania, preto hrozno pestujeme pri nízkom kordóne (50 cm) s malým zaťažovaním, vína vyrábame tradičným spôsobom v drevených sudoch, so spontánnym kvasením a následne aj niekoľko mesiacov nechávame zrieť na jemných kvasinkách.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

YTZiNDRhM